Ismerjük meg a Hyundai napelemet!

  • A Hyundai Energy Solutions a BNEF (Bloomberg New Energy Finance) rangsorában a legmagasabb szintű napelem gyártók között szerepel, mint a Longi és a Risen Energy.
  • A B&F (Dun & Badstreet) által adott legmagasabb, 5A1-es hitelminősítést kapta, mely a financiálisan legerősebb, legalacsonyabb kockázatú cégek közé sorolja.

SHINGLED CELL (ZSINDELYES) TECHNOLÓGIA

A zsindelyes technológia egyfajta átfedésre hasonlító megoldással helyettesíti a hagyományos csempés elrendezést. Az eljárás során a napelemes cellákat lézer segítségével 5 darabra vágják, majd elektromosságot vezető pasztával (ECA) rögzítik őket szorosan egymáshoz. Minden cella a vele szomszédos darabbal átfedésben kerül kötésre, így megszűnik a cellák közötti hagyományos 3-5 mm távolság. Az így kialakult cella körökből laminálás útján jön létre a napelem modul.

A ZSINDELYES TECHNOLÓGIA ELŐNYEI

Kiemelkedő hatékonyság: Az átfedéses csatlakozás a panel felületének közel 100%-os kihasználtságát teszi lehetővé azáltal, hogy egy panelen több cella fér el. Ez ugyanakkora kapacitás mellett 8%-kal kisebb helyigénnyel jár.

Magasabb aktuális hozam: A napenergiát 10%-kal magasabb aránnyal alakítja elektromos energiává a hagyományos PERC technológiánál. A magasabb hatásfok magasabb éves termelést eredményez.

Megbízhatóság, nagyobb teherbírás: A forrasztott fém áramgyűjtők helyett ragasztással kialakított áramvezető kötés rugalmasabb kapcsolódási pontokat alkot. Ennek egyik nagy előnye, hogy a modul ellenállóbb a mechanikai terheléssel szemben, tehát csökken a repedések előfordulásának esélye gyártás, szállítás, telepítés közben és azután. Mivel a modul nem tartalmaz fémszalagot a kötéseknél, ami az ismétlődő hőtágulás következtében megrepeszthetné a mérettartó szilíciumcellákat, szélsőséges időjárási viszontagságok esetén is tartós, megbízható konstrukciót kapunk.

Nagyobb teljesítmény: A cellák 5 részre osztásának eredményeként az egy körre jutó áramerősség eloszlik. Ez kisebb ellenállást és kevesebb veszteséget eredményez. A cellák hőmérséklete működés közben alacsonyabb, így felmelegedés esetén kisebb mértékben csökken a napelemek leadott teljesítménye.

Kisebb mértékű melegedés, hosszú élettartam: Az alacsonyabb működési hőmérséklet minimalizálja a veszélyes túlmelegedést és az ún. hot spots kialakulásának kockázatát, ami repedéshez vagy a napelem lebomlásához is vezethet.

Magas garancia: A Hyundai 25 év garanciát vállal zsindelyes moduljaira, amely jelenleg a piacon kínált egyik leghosszabb jótállási idő az üveg-fóliás napelemek között.

Esztétikus megjelenés: A panel felülete vizuálisan homogénebb, esztétikus megjelenéssel ruházza fel az eszközt.

Kiváló minőség kedvező áron: A zsindelyes modulok kompatibilisek a legáltalánosabb cella-technológiákkal. A hatékonyabb paneleknek köszönhetően kevesebb napelemre van szükség, ezáltal alacsonyabb a telepítési és a szállítási költség.

Hatékonyság részleges árnyékolás esetén is: Függőleges pozícióban telepítve a zsindelyes modul nagyobb kapacitással tud üzemelni rávetülő árnyék esetén is, mivel az csak az érintett felület termelését befolyásolja.

A HYUNDAI ZSINDELYES NAPELEM KÍNÁLATA

További bejegyzések
Nem érdemes tovább várni, pályázat nélkül is megéri napelemet telepíttetni!

Marad a rezsicsökkentés, a Magyar Kormány szerint mintegy 100 ezer kkv részére, azonban ennek szigorú feltételei vannak. Blogbejegyzéseinkben ezeket szedtük össze, illetve, hogy mire számíthatnak azok a vállalkozások, akik kiesnek a kedvezményes villamosenergia- és földgázárra jogosultak köréből. Kitérünk arra is, hogy melyik két fontos dátumot kell feljegyezzük a közeljövőre vonatkozóan. 2022. augusztus 1-től megváltozik az […]

Tovább olvasom
Fűtés típusai - 5. rész

2. VÍZ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ Néhány méterre a földfelszíntől a külső levegő szezonális hőmérsékletének ingadozásai már nem érvényesülnek, így a talaj hőmérséklete állandó 7-10°C környékén mozog. Az ezen mélységekben elhelyezkedő vízadó rétegekből nyert talajvíz ennek köszönhetően egész évben a legmagasabb hatásfokot biztosítja a hőszivattyú számára. A kedvező hőmérsékletszint továbbá lehetővé teszi az úgynevezett passzív hűtést, amikor a […]

Tovább olvasom
Fűtés típusai - 4. rész

4/5. Hőszivattyú A hőszivattyú jelenleg az egyik legkorszerűbb, akár megújuló energiaforrással működő, környezetbarát fűtési megoldás. Sőt, még a melegvíz-ellátást is tudjuk vele biztosítani! És ha a hőszivattyú kompresszorát a napelemünkből származó elektromos árammal működtetjük, hatékony, komfortos és környezetbarát házat kapunk. A hőszivattyú eladások duplázódnak a világban és hazánkban is, ami új helyzetet teremt mind az […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram